Urip Sing Manfangati, Apa Kudu?

Banyumas, SBB.WP.com – Sugeng enjang sedulur, Sugeng rawuh nang blog sing sederhana kiye. Tapi senejan sederhana, tetep duweni pengarep gedhe. Urip sing manfangati, apa kudu? Ana werna telu cacahe menungsa, Sabda Nabi Muhammad saw:

 

  • Menungsa
  • Wong (Setengah menungsa)
  • Udu apa-apa (nothing)

Sepisan maning Gusti Alloh aweh pilihan aring dewek kabeh menungsa. Alloh kuwe zat sing Maha Bebas tur mbebasake. Mangkane dadi apa bae di antara telung golongan menungsa kae mau, dadi hak mutlak dewek pada olehe milih. Nanging, Alloh uga wis aweh petunjuk. Ngertia rika pada, sebare dewek pada mati, sebare urip wis rampung, sing ditakokna pertama maring awake dewek kuwe “apa legasimu”? Legasi kuwe artine “warisan”.

Warisan, kuwe hal sing paling gedhe sing kudu direncanakan nang awake dewek kanggo anak cucu nang masa depan. Ora ana warisan, sejarah dadi ora nduweni makna, ora ana warisan dunia dadi hampa, ora ana warisan dewek mung arep dadi “sampah tak berguna”, tulang belulang ora bermakna. Kewalikane mau, karo anane warisan bagus, dewek bakal dadi menungsa sempurna, menungsa sing ora mung dadi pelengkap, tapi dadi menungsa sing tansah “dirindukan” nang pantha-panthaneng jaman. Lan arep dadi “pujangga bahagia selamanya”.

Sepisan maning, kiye mung soal pilihan. Tapi emut-emut sedulur, pilihan kiye kuwe menentukan banget. Makane kudu siap-siap dadi menungsa cerdas kanthi milih pilihan sing paling apik: dadia “menungsa”, aja mung dadi “wong”, apa maning “udu apa-apa”. Lan kanthi semangat dadi “menungsa”, aku kepengin aweh manfangat, kanggo rika pada sing kepengin nduwe manfangat. Sebab sing nduweni manfangat kuwe ora mung materi, tapi uga ide, gagasan, paradigma, perilaku, teladan, tulisan, lan budaya.

Kanthi motto urip “seja ing sejatining lawang ngilmu”, inyong ngajak rika pada belajar seumur urip, ora usah kesel. Sebab ora ana mandeg nang jerone sinau, ora ana menyerah nang jerone gawe apik, lan lewih apik. Muga-muga blog kiye dadi salah sijine sarana sinau sing bisa mbangun bangsa.
“Aku ora butuh sugih, aku ora butuh kekuasaan, sebab aku mung arep nunut sugihe Gusti Alloh lan arep nunut kuasane Alloh”

Mas Nunu, Pimred www.ahmadtohari.com

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s